Karácsonyi fatörzs torta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Ez a torta az ünnepi asztalról nem hiányozhat nálunk, ez a tavalyi tortánk volt, minden évben másképpen készítem. A marcipán burgonyából úgy készítünk gombát, hogy benyomjuk a felénél a kis golyót, majd kilátszik a belseje ami fehér, és abból alakítsuk ki a szárát.
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál víz
- 1 teásaknál sütőpor
- 1 db kisebb narancs reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A krémhez:
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg éttorta bevonó massza
- 20 dkg marcipán burgonya a díszítésnek
- zöld pisztácia darabok a díszítésnek
Elkészítés
A tojásokból és a hozzávalókból elkészítjük a piskótát, és azon melegen feltekerjük. 40 x 30-as legyen a tepsink, amit barna sütőpapírral béleltünk ki.
A cukorból sűrű szirupot főzünk, olyan legyen mint a sűrű méz, majd a puha vajjal és olvasztott csokival krémessé keverjük a robotgéppel. Megtöltjük a kihűlt lapot krémmel, majd a két végéből levágom sréhen akkora szeletet, hogy az oldalára helyezzük majd. Kívül is bevonjuk a csokis krémmel, villával a fa ereket cifrázzunk rá, és a marcipánból kis gombákat formázunk, az oldalára tesszük. A többit a tetejére elosztjuk.
Olvasztott csokival spricceljük át, zöld pisztáciadarabokkal szórjuk meg. Jól behűtve tesszük az ünnepi asztalra.