Karácsonyi fűszeres ponty lencsepüréágyon recept

Karácsonyi fűszeres ponty lencsepüréágyon
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2207

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű és gyors karácsonyi vacsora!

6 személyre

  • 6 szelet konyhakész ponty (kb. 90 dkg)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • frissen vágott snidling
  • koriander zöldje

A fűszerkeverékhez:

  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikom
  • 0.5 kiskanál szárított rozmaring
  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 kiskanál szárított oregánó
  • 0.5 kiskanál szárított citromhéj
  • 0.5 kiskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál durva szemű tengeri só

A lencsepüréhez:

  • 3 dkg vaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 3 dl ízes erőleves (kb.)
  • 50 dkg vörös lencse
  • 1 kiskanál currypor
  • kevés só

Elkészítés

A fűszereket és a durva tengeri sót összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a halszeleteket, és 10-20-percig pihentetjük.

A lencsepüréhez kis láng felett a vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 1-2 evőkanál erőlevessel elkeverjük, így nem ég oda.

Rászórjuk a megmosott vörös lencsét és a curryport, és apránként annyi erőlevessel öntjük fel, hogy a lencse megpuhuljon, de még sűrű maradjon. Kb. 10 perc kell hozzá. Kevés sóval utána ízesítjük, majd fedő alatt pihentetjük.

Az olívaolajban pár perc alatt, két részletben szaftosra sütjük a fűszerezett halszeletek mindkét oldalát. Tálaláskor a halat a lencsepüréágyra fektetjük, snidlinggel megszórjuk, és korianderzölddel díszítjük.


Karácsonyi fűszeres ponty lencsepüréágyon recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi fűszeres ponty lencsepüréágyon

Karácsonyi fűszeres ponty lencsepüréágyon

Könnyű és gyors karácsonyi vacsora!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés