Karácsonyi gesztenyés sütemény recept

Karácsonyi gesztenyés sütemény
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10332

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom, krémes sütemény.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 4 db tojás
  • 12.5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 12.5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézes-fűszerkeverék

Krém hozzávalói:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala(v. habtejszín)
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár kanál savanykás lekvár
  • 20 dkg rumos gesztenyemassza a tetejére
  • olvasztott csokoládé a tetejére

Elkészítés

A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!)

Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatni a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadni a forró vizet. Még pár percig így keverni tovább.

A lisztet összekeverni a sütőporral, és a masszához szitálni, majd rákanalazni a darált diót és a mézes-fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatni.

Egy gáztepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzni a tésztáról, majd rácsra tenni és teljesen kihűteni.

A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni. (habtejszínhez, habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab)

A teljesen kihűlt piskótát két egyenlő részre elvágni, majd az egyik lapot megkenni savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezni a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenni a mascarponés-habos krémet.

A krém tetejére ráreszelni a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatni. (én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére)

Egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeletelni.


Karácsonyi gesztenyés sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi gesztenyés sütemény

Karácsonyi gesztenyés sütemény

Finom, krémes sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés