Karácsonyi havas háztető recept

Karácsonyi havas háztető
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Eszter

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A havas háztető elkészítése kissé időigényes, de egyáltalán nem bonyolult! Nagyon jól néz ki, az íze pedig isteni.

15 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl

A töltelékhez

  • 1.5 kg magozott meggy (lehet befőtt vagy fagyasztott is)

A tetejére

  • 4 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 ek kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítjük a tésztát: a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a cukorral, azután elmorzsoljuk a hideg vajjal. Ezután gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tojással és a tejföllel, majd 15 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat enyhén belisztezzük és egy tányérra helyezzük, majd 60 percig a hűtőben pihentetjük.

Ez idő alatt előkészítjük a meggyet. Ha befőtt, akkor lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, akkor felengedjük és lecsöpögtetjük, ha friss, akkor megmossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük.

A deszkát meglisztezzük és 1 darab tésztát kb. 30*10 cm-es téglalappá nyújtunk rajta. A felénk eső oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett meggyel (kb. 15-20 szem), majd szorosan feltekerjük és óvatosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ehhez még elkészítünk további 4 tekercset, és kicsit összenyomjuk őket, hogy sütéskor összeragadjanak.

Előmalegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük.

Míg sül, elkészítjük a maradék 10 tésztát ugyanígy.

Négyet, hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz, a maradék egyet pedig külön. Ugyanúgy kisütjük őket, mint az előzőt. Szobahőmérsékleten kihűtjük a kész tésztákat.

A töltelék elkészítése: a tejszínt kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, majd óvatosan hozzákeverünk 3 evőkanálnyi kókuszreszeléket.

A "háztető" összeállítása: egy nagy tálcára helyezzük az 5 tekercses tésztát, majd megkenjük a habbal, ráillesztjük a 4 tekercses tésztát, majd lekenjük a habbal, és így építkezünk tovább, míg a tészta el nem fogy. Ha a "háztető" felépült, körbekenjük a maradék habbal és megszórjuk egy evőkanálnyi kókusszal.

Hűtőben pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.

Tipp: tálalás előtt egy nappal elkészíthető, és a gyerekek "segítségét" is kérhetjük a sütkérezés közben, ha van hozzá kedvük. :)


Karácsonyi havas háztető recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi havas háztető

Karácsonyi havas háztető

A havas háztető elkészítése kissé időigényes, de egyáltalán nem bonyolult! Nagyon jól néz ki, az íze pedig isteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés