Karácsonyi kacsa recept

Karácsonyi kacsa
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Marta

Nehézség:

Elkészítési idő:

160 perc

Megnézték:
15179

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kaáacsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról, az ízletes narancsos kacsa lilakáposztával és krokettel. Kezdő szakácsok is nyugodtan elkészíthetik, mert nem nehéz. Csak fűszerezni kell és be kell tenni a kacsasütő edénybe, majd hagyni, hadd párolódjon, majd süljön.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kacsához

  • 1 db egész kacsa
  • 2 db narancs
  • 2 ek méz
  • bors
  • olívaolaj (ha van kacsazsir, az még jobb)

A körethez

  • 1 nagyobb fej lilakáposzta
  • 3 db alma
  • 1 csomag őrölt kömény
  • 2 ek tárkonyecet
  • 1 ek cukor vagy méz
  • krokett (készen vásárolom)

Elkészítés

A kacsát előkészítjük. Megmossuk, megtisztítjuk, még a boltban vásároltat is, és beirdaljuk.

A kacsa belsejét megsózzuk, megborsozzuk, a külsejét is ugyanígy. A narancs héját lereszeljük és ezt is a kacsa belsejébe tesszük.

A pecsenyesütő aljára egy kevés olajat, vagy kacsazsírt teszünk, majd ráhelyezzük a kacsát és a fedőt is. 180 fokos előmelegített sütőben pároljuk 1 órán keresztül, majd megfordítjuk és még 30 percet pároljuk.

Kis tálkában elkészítjük a 2 narancs kifacsart levét, a mézet és egy kevés olajat, vagy olvasztott kacsazsírt. (Sózni, borsozni nem kell, hiszen már előtte megtettük.)

Ezzel a mártással jól megkenjük a már 1,5 órája párolódott kacsánkat, majd visszatesszük a sütőbe és még 45-60 percig sütjük fedő nélkül. (Nagyon figyeljünk oda, hiszen a méz miatt pirosabb lesz a kacsa, ezért ha hamarabb megpirul, akkor már kész is a finom étel.)

Miközben a kacsánk sül, elkészítjük a káposztát.

Megmossuk, felszeleteljük vékonyra, majd megsózzuk és pihentetjük 20 percet. Ezután lemossuk róla a sót, és feltesszük párolni egy pici borssal es köménnyel. Amikor már félig készen van, tehetjük hozzá a meghámozott és lereszelt almát és a tárkonyecetet, meg a cukrot. Akkor jó a káposzta, ha már megpuhult.

A krokettet egyszerűen a sütőben olaj nélkül kisütjük, hiszen előkészített.

Az egész kacsát tálalom és felszeletelem. Minden karácsonyunk elengedhetetlen kelléke.

Jó étvágyat hozzá!


Karácsonyi kacsa recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi kacsa

Karácsonyi kacsa

Kaáacsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról, az ízletes narancsos kacsa lilakáposztával és krokettel. Kezdő szakácsok is nyugodtan elkészíthetik, mert nem nehéz. Csak fűszerezni kell és be kell tenni a kacsasütő edénybe, majd hagyni,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karácsonyi kacsa recepthez

bárány ilona - 2013. december 14. 12345
nagyon jó