Karácsonyi lazacleves recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 85 perc
Megnézték: |
Karácsonyi lazacleves recept
- 80 dkg lazac
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál thai citromfű
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- só, bors
Elkészítés
A megtisztított lazacot kifilézzük, majd a húsát kockára vágjuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk, majd a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát 7-8 percig pároljuk benne.
Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott citromfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet és a citromhéjat, majd 30 percig forraljuk. Ezután leszűrjük, és visszaöntjük a főzőedénybe.
Beletesszük a félbevágott répát és a szeletekre vágott karalábét, 15 percig főzzük, majd a forró léhez hozzáadjuk a lazacdarabokat, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
Karácsonyi lazacleves recepthez kapcsolódó receptek
Karácsonyi lazacleves
Karácsonyi lazacleves recept