Karácsonyi lazacleves recept

Karácsonyi lazacleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
1838

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyi lazacleves recept

6 személyre

  • 80 dkg lazac
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál thai citromfű
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • só, bors

Elkészítés

A megtisztított lazacot kifilézzük, majd a húsát kockára vágjuk.

Az olívaolajat felforrósítjuk, majd a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát 7-8 percig pároljuk benne.

Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott citromfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet és a citromhéjat, majd 30 percig forraljuk. Ezután leszűrjük, és visszaöntjük a főzőedénybe.

Beletesszük a félbevágott répát és a szeletekre vágott karalábét, 15 percig főzzük, majd a forró léhez hozzáadjuk a lazacdarabokat, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.


Karácsonyi lazacleves recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi lazacleves

Karácsonyi lazacleves

Karácsonyi lazacleves recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés