Karácsonyi lazacleves

Karácsonyi lazacleves

Karácsonyi lazacleves recept

6 személyre

  • 80 dkg lazac
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál thai citromfű
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított lazacot kifilézzük, majd a húsát kockára vágjuk.

Az olívaolajat felforrósítjuk, majd a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát 7-8 percig pároljuk benne.

Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott citromfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet és a citromhéjat, majd 30 percig forraljuk. Ezután leszűrjük, és visszaöntjük a főzőedénybe.

Beletesszük a félbevágott répát és a szeletekre vágott karalábét, 15 percig főzzük, majd a forró léhez hozzáadjuk a lazacdarabokat, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.