Karácsonyi narancs, mandarin likőr recept

Karácsonyi narancs, mandarin likőr
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1195

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki szereti a narancsos, fahéjas íz világot akkor ezt neki találták ki. Szerintem finomabb a forralt bortól is. Kis üvegbe töltve nagyon frankó ajándék is lehet belőle.
6 személyre

  • 10 dkg nádcukor,
  • 3 dl víz,
  • 3 dl mandarin és narancslé vegyesen (frissen facsart),
  • 2 rúd fahéj,
  • 15 szem szegfűszeg,
  • fél szál vaníliarúd,
  • 2 evőkanál méz,
  • 3 dl jó minőségű vodka,
  • 1 mandarin héja (fehér részt egy késsel ki kell kaparni)

Elkészítés

A cukorból, vízből, gyümölcsléből szirupot főzünk, beletesszük a fűszereket. Forralásig főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a mézet, vodkát és a mandarinhéjat.

Üvegbe töltjük, hideg helyre tesszük 3-4 hétig érlelődni. Néha megrázogatjuk az üveget. Szűrőn átszűrve, lehűtve fogyasztjuk.


Karácsonyi narancs, mandarin likőr

Karácsonyi narancs, mandarin likőr

Ha valaki szereti a narancsos, fahéjas íz világot akkor ezt neki találták ki. Szerintem finomabb a forralt bortól is. Kis üvegbe töltve nagyon frankó ajándék is lehet belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés