Karácsonyi narancsos túrótorta recept

Karácsonyi narancsos túrótorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
5147

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

26 centis kapcsos tortaformához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakópor
  • sütőpapír a formához
  • kakaópor a szóráshoz

A töltelékhez:

  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 2 db fehér zselatinlap
  • 1 db narancs
  • 4.5 dl mascarpone és habtejszín keveréke (fele-fele arányban)
  • 7.5 dkg porcukor
  • 18 dkg narancslekvár
  • 1 db narancs vékony csíkokra szelt héja a díszítéshez
  • 25 dkg cukor

Elkészítés

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat tálba ütjük, és 4 evőkanálnyi forró vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval kézimixer habverőjével krémes-habosra keverjük. A lisztet és a kakaóport a kikevert tojáskrémre szitáljuk és beleforgatjuk.

A piskótamasszát a formába töltjük, és a forró sütőben, középre tolt rácson kb. 30 perc alatt megsütjük. A tortalapot süteményesrácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és legkevesebb 2 óra hosszat pihentetjük. Ezután három egyenlő vastagságú lapra vágjuk.

A töltelékhez a túrót szűrőedényben lecsöpögtetjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancsot forró vízben megmossuk és szárazra töröljük. A héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A mascarponés tejszínt habverővel sűrű krémmé keverjük, majd beledolgozzuk a túrót. Egy dl narancslevet a porcukorral és a narancshéjjal felforrósítunk. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró narancslében. Rövid ideig hűtjük, majd a túrókrémhez keverjük. Hűtőszekrénybe tesszük.

A narancslekvárt fölmelegítjük. Az alsó tortalapot bekenjük a lekvár felével, és szétterítjük rajta a narancsos túrókrém egyharmadát. Rátesszük a második tortalapot, és a maradék lekvárral, valamint a túrókrém további harmadával bekenjük. A harmadik tortalappal lefedjük. A maradék túrókrémet a torta tetejére és oldalára kenjük, majd a tortát 1-2 órára behűtjük.

A díszítéshez a narancshéjat forrásban lévő vízbe dobjuk és rövid ideig főzzük. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízzel leöblítjük. Háztartási papíron megszárítjuk. 2,5 dl vizet a cukorral felforralunk, és 1 percig csendesen főzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat, és a forró szirupban 8 percig csendesen főzzük, majd kiemeljük belőle és lecsöpögtetjük. A torta tetejének peremét narancshéjkupacokkal díszítjük, a közepére kakaóport szórunk.

Előkészítés: 1 óra 15 perc

Sütés: kb. 30 perc

Pihentetés: 2 óra

Hűtés: 1-2 óra


Karácsonyi narancsos túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés