Karácsonyi pulyka recept

Karácsonyi pulyka
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

200 perc

Megnézték:
5913

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megvan! Az ünnep fő attrakciója

6 személyre

  • 4 kg egész bébipulyka
  • 1 kg pulykamellfilé
  • 10 dkg fenyőmag
  • 10 dkg pácolt sonka
  • 3 szelet bacon
  • 10 dkg dió, durvára vágva
  • 10 dkg datolya, összevágva
  • 20 dkg konzervgesztenye
  • 1.3 dl brandy
  • 1.3 dl édes fehérbor
  • 2 db tojás
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az egész pulykát előkészítjük a töltéshez.

A töltelékhez a kockára vágott pulykamellet, a fenyőmagot, a felkockázott sonkát és bacont, a diót, a datolyát, a gesztenyét, a brandyt, a bort és a tojást egy edényben összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megint jól összedolgozzuk, majd a pulykát a töltelékkel megtöltjük. Sütőtűvel vagy madzaggal a pulyka nyitott végét összefogjuk.

A húst egy tepsibe helyezett rácsra tesszük. 3 órán át sütjük, amíg a töltelék belseje, illetve a pulykacomb legvastagabb része el nem éri a 82 °C-ot, és át nem sül. Sütés közben a kisült zsírral locsolgatjuk. Ha kész, feldaraboljuk, és a töltelékkel körítve tálaljuk.


Karácsonyi pulyka recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi pulyka

Karácsonyi pulyka

Megvan! Az ünnep fő attrakciója

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karácsonyi pulyka recepthez

sargarozsa222 - 2016. december 05.
Karácsonykor én is mindig pulykát sütök. Eddig gesztenyével készítettem, de most láttam a lidl konyha oldalán Széll Tamás almapüréval szolgálja fel, biztos úgy is Isteni, idén tuti kipróbálom, olyan jó receptek vannak ott...
thumb
Receptvarázs - 2010. december 13.
Kedves Rita, nyugodtan használhatsz bármilyen aszalt gyümölcsöt is:)
Vesztergomné Nagy Rita - 2010. december 13.
A datolya helyett aszaltszilvát is használhatok ?
thumb
Receptvarázs - 2010. december 08.
Kedves Vali, reméljük jól sikerül a pulykád! És nagyon örülünk, hogy tetszik az oldal:)
grim vali vagyok - 2010. december 08.
elolvasva nagyon jól hangzik,biztos kipróbálom,az ünnepi menüt.bár cukorbeteg vagyok,így diétáznom kell. amit innen készítettem eddig mind jól sikerült.nagyon jó az oldal.