Karácsonyi töltött csirke recept

Karácsonyi töltött csirke
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6912

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Különleges karácsonyi hús, különleges körettel.

4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • só, frissen, őrölt bors
  • 30 dkg gesztenye (vagy ugyanennyi ízesítetlen gesztenyemassza)
  • 5 evőkanál mazsola
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 1 db nagy tojás (vagy két kicsi)
  • kevés olaj
  • 1 dl szilvalekvár
  • 2 kg kanadai sütőtök
  • kevés zsíros tejszín
  • 8 dkg hántolt, sótlan tökmag
  • 15 dkg feta sajt
  • néhány evőkanál tökmagolaj

Elkészítés

A csirkemellfilét a vastag felénél bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiklopfoljuk, majd kiterítjük magunk elé, és sózzuk, borsozzuk a belső felét.

A gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát, a félcentis kockákra vágott sajtot és a tojást. Kissé sózzuk, borsozzuk a masszát, majd óvatosan, nehogy a sajt összetörjön, összekeverjük. A húsokra halmozzuk, feltekerjük rolád formára, és megsózzuk.

Egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, kiterítünk, megkenjük a középső részét kevés olajjal, majd rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végeit szaloncukorszerűen megcsavarva megformázzuk a tekercseket.

A becsomagolt húst nála valamivel nagyobb tepsibe tesszük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre.

Mikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, egy ecset segítségével a húst megkenjük a lekvárral, majd egy magas falú teflonserpenyőt felhevítünk, és a roládokat gyorsan körbesütjük benne (ajánlatos fröccsenésgátlót használni).

A körethez a sütőtököket nagyobb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük, majd kikaparjuk a héjából, és késes robotgépben pürésítjük. Közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy ne legyen folyós, és sózzuk, borsozzuk. Sűrű krémet kell, hogy kapjunk.

Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat, és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.


Karácsonyi töltött csirke recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi töltött csirke

Karácsonyi töltött csirke

Különleges karácsonyi hús, különleges körettel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés