Karácsonyi torta recept

Karácsonyi torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
emilia

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2665

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0.25 liter tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál rum

A díszítéshez:

  • 1 csomag habpor
  • 1 tábla étcsokoládés tortabevonó
  • 1 teáskanál vaj
  • marcipán figurák (kis házikó, adventi gyertya, fenyőfa, gombák és 6 darab 4 levelű lóhere)
  • a torta oldalára 3 marcipán télapó

Elkészítés

A tésztáhozvalókat kikeverem és egyenletes közép meleg sütőben 20-30 perc alatt kisütöm.

Amíg megsül kikeverem a krémet. Szobahőmérsékletű vajat kikeverem a porcukorral, bele a gesztenye massza, ezzel is keverem amíg, kenhető massza állaga nem lesz.

Ha a tészta kihűlt, kettévágom, az alsó lapra rákenem a krém felét, rá a tészta másik fele és bevonom a maradék krémmel. Majd díszítem.

A torta bevonót a vajjal felolvasztom és mikor már majdnem kihűlt, a torta közepére csorgatom, elkenem. Majd a habport 1,5 dl tejjel kemény habbá verem. Betöltöm habzsákba és a torta szélére hosszúkás csíkokat nyomok belőle. Mikor ez kész marcipánfigurákkal tetszés szerint díszítem.


Karácsonyi torta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés