Karajcsíkok fügés raguval recept

Karajcsíkok fügés raguval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
996

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindazoknak akik szeretik a hús és gyümölcs, valamint a sós és édes ízek együttesét.

4 személyre

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 10 db füge (v 1 cs aszalt füge)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1.5 dl víz
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet, és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wok (v. serpenyő) tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (vigyázzunk nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik)

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a rizst. (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá pl. krumplipürét)

Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

(Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre.)


Karajcsíkok fügés raguval recepthez kapcsolódó receptek

Karajcsíkok fügés raguval

Karajcsíkok fügés raguval

Mindazoknak akik szeretik a hús és gyümölcs, valamint a sós és édes ízek együttesét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés