Karalábé leves vajas galuskával recept

Karalábé leves vajas galuskával
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4164

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A férfiak közül kevesen szeretik ezt a fajta karalábélevest, de így elkészítve, biztos szívesen fogyasztják majd. Jó étvágyat hozzá!!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db közepes fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldség
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
  • 1 db tyúkhúsleves kocka, vagy zselé
  • 1 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál vágott petrezselyemlevél
  • 4 evőkanál búzadara

Elkészítés

A zöldségféleségeket megtisztítjuk, a karalábét kockára, a zöldséget és a sárgarépát karikára vágjuk. A felhevített olajakon megdinszteljük a zöldségeket. Amikor puhulni kezdenek, megszórjuk az ételízesítővel, és felöntjük: körülbelül 1-1,5 liter vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.

A vége felé tesszük bele a húsleves kockát, ha felolvadt beleszaggatjuk a galuskát. Lassú tűzön kicsit főzzük, majd lezárva a gázt fedő alatt hagyjuk megdagadni a galuskákat.

Amíg a levesben a zöldségek főnek, elkészítjük a galuskát. A tojást a vajjal, és az ételízesítővel habosra keverjük, majd kanalanként, állandó keverés közben belekerül a búzadara. Félretesszük addig, amíg a levesbe nem kerülhet. Sót csak abban az esetben kell használnunk, ha sótlannak érezzük ételünket.


Karalábé leves vajas galuskával recepthez kapcsolódó receptek

Karalábé leves vajas galuskával

Karalábé leves vajas galuskával

A férfiak közül kevesen szeretik ezt a fajta karalábélevest, de így elkészítve, biztos szívesen fogyasztják majd. Jó étvágyat hozzá!!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés