Karalábéleves csipetkével recept

Karalábéleves csipetkével
3.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4424

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyik kedvenc levesem, a karalábé magas c vitamin tartalma miatt, a régi ízek listájáról nem hiányozhat.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db nagy karalábé
  • 3 db fokhagyma és petrezselyemzöld összevágva
  • húsleveskocka
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 1 db tojás
  • pirospaprika

Elkészítés

A zsenge karalábét feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vizzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük kb. 20 percig.

Elkészítjük közben a csipetkét 1 db tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta átfőjjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesitve tálaljuk.


Karalábéleves csipetkével recepthez kapcsolódó receptek

Karalábéleves csipetkével

Karalábéleves csipetkével

Egyik kedvenc levesem, a karalábé magas c vitamin tartalma miatt, a régi ízek listájáról nem hiányozhat.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karalábéleves csipetkével recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 25. 12345
Még fokhagymás karalábé levest nem ettem,nekem furcsa egy kicsit.
bankiani - 2011. október 11. 12345
Kihagytam a piros paprikát, amitől ilyen szép szine lesz.