Karalábéleves csipetkével

Karalábéleves csipetkével

Egyik kedvenc levesem, a karalábé magas c vitamin tartalma miatt, a régi ízek listájáról nem hiányozhat.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db nagy karalábé
  • 3 db fokhagyma és petrezselyemzöld összevágva
  • húsleveskocka
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 1 db tojás
  • pirospaprika
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zsenge karalábét feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vizzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük kb. 20 percig.

Elkészítjük közben a csipetkét 1 db tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta átfőjjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesitve tálaljuk.