Karalábés krumplipüré sült körtével recept

Karalábés krumplipüré sült körtével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2007

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 8 db körte
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 30 dkg vaj a krumplipürébe
  • 2.2 kg krumpli
  • 1 kg karalábé
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk. Összekeverjük a mézet, a citromlét és az olvasztott vajat, és több adagban megmártjuk benne a körteszeleteket.

A gyümölcsöt egy rétegben egy nagy tepsibe rendezzük, sózzuk, borsozzuk, és betesszük a sütőbe. A körteszeleteket 30 perc múlva megfordítjuk, és további 35 perc alatt nagyon puhára sütjük. A sült körtét és a levét robotgéppel simára turmixoljuk.

A meghámozott és nagyobb darabokra vágott krumplit és karalábét sós vízben külön-külön megfőzzük, és alaposan lecsepegtetjük. A karalábét robotgéppel pürésítjük, a krumplit áttörjük, és a szoba-hőmérsékletű vajjal simára dolgozzuk.

A kétféle pürét összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megmelegítjük a körtepürét, és azt is beleforgatjuk.


Karalábés krumplipüré sült körtével

Karalábés krumplipüré sült körtével

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés