Karalábés krumplipüré sült körtével

Karalábés krumplipüré sült körtével
4 személyre

  • 8 db körte
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 30 dkg vaj a krumplipürébe
  • 2.2 kg krumpli
  • 1 kg karalábé
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk. Összekeverjük a mézet, a citromlét és az olvasztott vajat, és több adagban megmártjuk benne a körteszeleteket.

A gyümölcsöt egy rétegben egy nagy tepsibe rendezzük, sózzuk, borsozzuk, és betesszük a sütőbe. A körteszeleteket 30 perc múlva megfordítjuk, és további 35 perc alatt nagyon puhára sütjük. A sült körtét és a levét robotgéppel simára turmixoljuk.

A meghámozott és nagyobb darabokra vágott krumplit és karalábét sós vízben külön-külön megfőzzük, és alaposan lecsepegtetjük. A karalábét robotgéppel pürésítjük, a krumplit áttörjük, és a szoba-hőmérsékletű vajjal simára dolgozzuk.

A kétféle pürét összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megmelegítjük a körtepürét, és azt is beleforgatjuk.