Karamell bonbon recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A bonbon bármivel megtölthető, akár kókusszal vagy mogyoróval is, de jön a nyár, és olyankor meggyel is tökéletes.
A recept hozzávalói ( személyre)
A karamellhez
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 tubus sűrített tej
A bonbonhoz
- 1 tábla étcsokoládé
- 0.3 dl tejszín
Elkészítés
Először a csokoládémasszát készítjük el. Vízgőz felett felolvasztunk fél tábla étcsokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, majd a bonbonkészítő formába öntjük a csokoládémasszát, egy kicsit eligazítjuk, majd hütőbe tesszük dermedni.
A karamell elkészítése: a cukrot felolvasztjuk, nem kell kevergetni, csak hagyjuk megolvadni. Amikor ez megtörtént, akkor tesszük hozzá a vajat, végül pedig a sűrített tejet. Kivesszük a hűtőből a bonbonokat, rájuk tesszük a karamellt, majd ismét hütőbe tesszük őket.
Kb. 1 óra múlva kivesszük a hűtőből. Elkészítjük a másik fél tábla csokoládét a fent leírtak szerint, majd bevonjuk a bonbonokat.
Ezzel el is készült a karamell bonbon. Már csak a hűtőben kell dermeszteni, majd a végén kiszedjük a bonbonokat a formából.
A bonbonokat mindig hűtőben tároljuk!