Karamellás-csokoládés parfé recept

Karamellás-csokoládés parfé
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2517

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Műremek a - szemnek, a szájnak

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg cukor
  • 1 dl forró víz
  • 1 adag parféalap
  • 2 cl Amaretto likőr
  • 1 l tejszín
  • 12 dkg étcsokoládé + a díszítéshez
  • 1 cl rum (vagy/és reszelt narancshéj)

A karamelldíszítéshez:

  • 10 dkg cukor
  • 3 csepp 15%-os ecet

Elkészítés

A cukor felét karamellizáljuk, majd amikor már teljesen elolvadt, a forró vízzel sziruppá főzzük és hagyjuk kihűlni.

A parféalap felét elkeverjük a likőrrel és a karamellsziruppal, hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszín felét, majd egy fóliával kibélelt formába öntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.

Megolvasztjuk a cukor másik felét, egy sütőpapírra csorgatjuk, majd ha kihűlt, összetörjük és rászórjuk a megfagyott karamellás rétegre.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük a parféalap másik felét és a rumot (és/vagy a narancshéjat), hozzáadjuk a tejszínhab másik felét, majd a karamellrétegre öntjük, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

A karamelldíszhez megolvasztjuk a cukrot, hozzákeverjük az ecetet, és kanállal sütőpapírra vagy egy merőkanál domború felére különböző formákat csorgatunk belőle. Amikor kihűlt, ezzel és csokoládéforgáccsal díszítjük a parfét.


Karamellás-csokoládés parfé recepthez kapcsolódó receptek

Karamellás-csokoládés parfé

Karamellás-csokoládés parfé

Műremek a - szemnek, a szájnak

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés