Karamellás panna cotta recept

Karamellás panna cotta
3 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1280

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az elkészítése gyors, csak a végeredményre várni kell legalább 10 órát is, hiszen minél tovább van a hütőben annál finomabb, mivel meg kell dermednie, és az ízek is jobban kiérződnek.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszÍn (30 %-os)
  • 10 dkg krémsajt
  • 1.5 csomag zselatin

Elkészítés

A porcukrot egy kis lábasban felolvasztjuk, amikor világosbarna a színe, beleöntünk egy kis tejszínt. Amikor már elolvadt a cukor két darab szuflé formát kivajaztam, és a karamellizált porcukrot beletettem. Az edénybe még maradt karamellás cukor, arra öntöttem tejszínt, és egy kicsit még kevergettem. Amikor kihűlt hozzáadtam a krémsajtot, és kézi habverővel lazítottam meg. A zselatin fix-el könnyen lehet dolgozni, csak belekeverjük a masszába. Ezután a megmaradt tejszínhabot keményre felvertem, és ahhoz is tettem fél csomag zselatin fixet.

Amikor már úgy érezzük, hogy eléggé keménynek mondható akkor a krémsajtos tejszínes, kicsit karamellás adalékot hozzátettem. Így már csak a szufléba helyezzük az elkészített krémsajtos panna cottát, és mehet a hűtőszekrénybe. Ennek az a lényege, hogy megdermedjen, erre kb. 4-5 órát is kell várakoznunk. Amikor már úgy látjuk, hogy eléggé megdermedt, akkor körbe vágjuk a szuflé formát, és kiborítjuk. Házi grillázzsal díszítettem, érdemes kipróbálni, főleg aki szereti a karamellás édességet. Isteni finom!


Karamellás panna cotta recepthez kapcsolódó receptek

Karamellás panna cotta

Karamellás panna cotta

Az elkészítése gyors, csak a végeredményre várni kell legalább 10 órát is, hiszen minél tovább van a hütőben annál finomabb, mivel meg kell dermednie, és az ízek is jobban kiérződnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés