Karamellás sajttorta recept

Karamellás sajttorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
11267

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes, puha-roppanós és még könnyű is!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg gyömbéres keksz
  • 5 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 marék dió

A sajtkrémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 5 db tojás

A karamellöntethez:

  • 17.5 dkg cukor
  • 0.6 dl víz
  • 0.5 kiskanál citromlé
  • 2.5 dl tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd egy 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.

A formát alufóliával háromszor körbetekerjük úgy, hogy az alufólia pereme magasabban legyen, mint a formáé, majd a kekszmorzsa tetejére is alufóliát helyezünk, és 12 percig sütjük.

A krémsajtot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, majd egyesével a tojásokat, és a kihűlt tésztára kanalazzuk.

A tortaformát egy mélyebb tepsibe állítjuk, a tepsit félig megtöltjük vízzel, és a tortát készre sütjük. (Akkor jó, ha a krémsajtos töltelék a széleken kicsit felpuffad és remegőssé válik.) Ezután kivesszük a vízfürdőből, eltávolítjuk az alufóliát, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

A karamellöntethez a cukrot elkeverjük a vízzel és a citromlével, addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd még kb. 9 perc alatt karamellizáljuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, majd egy kissé visszaforraljuk (kb. 8 perc). Amikor kissé kihűlt, a sajttorta tetejére öntjük, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a tortát még néhány órára visszatesszük a hűtőbe.


Karamellás sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Karamellás sajttorta

Karamellás sajttorta

Édes, puha-roppanós és még könnyű is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés