Karamellás sport szelet recept

Karamellás sport szelet
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Judit72

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
7133

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon mutatós, sütés nélkül készítendő desszert. Garantáltam imádni fogja mindenki!

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg kocka alakú háztartási keksz
  • 500 ml habtejszín
  • 3 csomag karamellás pudingpor
  • 11.5 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 0.5 dl fekete kávé
  • 4 db XL sport szelet

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsibe szépen lerakjuk a háztartási kekszeket, úgy hogy kitöltse a tepsit teljesen. 1,5 dl tejet, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál rumaromával és 0,5 dl fekete kávéval összekeverünk. Ha a tejet kicsit meglangyosítjuk a cukor könnyebben feloldódik benne. Majd ezzel a keverékkel a tepsiben lévő kekszeket meglocsoljuk. Kicsit tocsogni fog, de nem baj, mert a keksz hamar felissza a keveréket.

A karamellás pudingport 1 liter tejjel és 6 evőkanál cukorral megfőzzük és még forrón a kekszre öntjük. A Habtejszínt felverjük és 3/4 részét a már kihűlt puding tetejére simítjuk. A maradék habtejszínt összekeverjük a 4 db felolvasztott sport szelettel, ez kerül a legtetejére. Hideg helyre vagy hűtőbe tesszük 2 órára. Az egészben a legnehezebb kivárni a két óra dermedési időt. :) Jó étvágyat hozzá!


Karamellás sport szelet recepthez kapcsolódó receptek

Karamellás sport szelet

Karamellás sport szelet

Nagyon mutatós, sütés nélkül készítendő desszert. Garantáltam imádni fogja mindenki!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karamellás sport szelet recepthez

thumb
Judit72 - 2011. november 25.
Ha dobozos "OKÉ" vagy "Hulala" habtejszínt veszel, akkor biztosan nem kell bele zselatin, nem folyik szét. Keményre kell verni, mint a tojásfehérjét. Én felszoktam fordítani fejjel lefelé az edényt és ha meg se mozdul a hab, akkor a jó. :)
thumb
Judit72 - 2011. november 25.
Én nem tettem bele zselatint. De ártani nem ártasz vele. :)
nemilne - 2011. november 25.
A habtejszínhez kell adni zselatin is ugye? Egyébként nagyon jól néz ki,biztosan kipróbálom,de a ha tejszín magában nem marad mert szétfolyik.
thumb
Judit72 - 2011. november 23.
Most látom, hogy jobban megállta volna a helyét a recept a sütés nélkül készítendő süteményeknél. De remélem így is jó ötletet adtam! :)