Karamellás szelet házilag recept
Beküldő: Szepesi Ági Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A karamellás szelet az egyik kedvencem. Nagyon szeretem, bár nem tartozik a gyorsan elkészíthető sütemények közé.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- 0 kevés tej
A krémhez
- 30 dkg cukor
- 4 ek liszt
- 0.5 l tej
- 20 dkg margarin
A fehér mázhoz
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg finomra szitált porcukor
- 0 néhány csepp citromlé
Elkészítés
A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle. Ezután hozzáfogunk a karamell elkészítéséhez. A 30 dkg cukrot megpirítjuk, majd fél liter tejben 4 evőkanál lisztet elkeverjük és hozzáadjuk a karamellhez. Miután teljesen szétolvadt a cukor, a 20 dkg margarint beletesszük, és addig keverjük, míg el nem olvad. Amikor készen van, még melegen megtöltjük vele a lapokat. A tetejére fehér mázat készítünk, csokival díszítjük. A fehér mázhoz a tojásfehérjét cukorral, citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a tésztára, és egy kis olvasztott csokival díszítjük.