Karamellás szelet házilag

Karamellás szelet házilag

A karamellás szelet az egyik kedvencem. Nagyon szeretem, bár nem tartozik a gyorsan elkészíthető sütemények közé.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 0 kevés tej

A krémhez

  • 30 dkg cukor
  • 4 ek liszt
  • 0.5 l tej
  • 20 dkg margarin

A fehér mázhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg finomra szitált porcukor
  • 0 néhány csepp citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle. Ezután hozzáfogunk a karamell elkészítéséhez. A 30 dkg cukrot megpirítjuk, majd fél liter tejben 4 evőkanál lisztet elkeverjük és hozzáadjuk a karamellhez. Miután teljesen szétolvadt a cukor, a 20 dkg margarint beletesszük, és addig keverjük, míg el nem olvad. Amikor készen van, még melegen megtöltjük vele a lapokat. A tetejére fehér mázat készítünk, csokival díszítjük. A fehér mázhoz a tojásfehérjét cukorral, citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a tésztára, és egy kis olvasztott csokival díszítjük.