Karamell bonbon recept

Karamell bonbon
2.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1333

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ajándékként is elkészíthető, nem kell hozzá sürített tej, anélkül is el lehet készíteni.

9 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg nádcukor
  • 250 gr tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 6 evőkanál méz
  • 3 evőkanál juharszirup

Elkészítés

Lábasban a cukrot a tejszínnel, a vajjal, a mézzel együtt kevergetve felforraljuk, majd 20 percig még főzzük. A tűzhelyről levesszük 5 percig állni hagyjuk, majd egy kb. 10-20 cm-es formába öntjük, amelyet kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Teljesen hagyjuk kihülni, és ezután tudjuk vágni, ahogy mi szeretnénk.


Karamell bonbon recepthez kapcsolódó receptek

Karamell bonbon

Karamell bonbon

Ajándékként is elkészíthető, nem kell hozzá sürített tej, anélkül is el lehet készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Karamell bonbon recepthez

blahunka Attiláné - 2011. november 28.
Szerintem ez eltartható pár napig, de nekem nem tart sokáig, így nem tudom a választ. Ennek az a lényege, hogy nem kell hozzá sűrített tej, és így is el lehet készíteni. Nagyon finom, omlós.
thumb
Perák Mónika - 2011. november 28.
Szia! Mennyire lesz tartós, hogy tejtermékkel készül? Már régóta szeretnék karamellt készíteni desszertnek, de eddig minidig az tartott vissza, hogy hamar megromlik. Várom válaszod. Köszön, Mónika