Karamellizált barack mascarponéval

Karamellizált barack mascarponéval

A merészség jutalma - egyszerűségében is fenséges!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db keményebb őszibarack
  • 1 dl Amaretto likőr
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mascarponét a mézzel simára keverjük. A cukrot egy felforrósított serpenyőben 5 percig karamellizáljuk, majd a tűzről levéve apró darabokban hozzáadjuk a vajat, és állandó kevergetés mellett megolvasztjuk.

A kimagozott és négyfelé vágott barackokat megforgatjuk a vajas karamellben (hogy bevonat képződjön rajtuk), majd kis lángon felhevítjük, és 6-8 percig főzzük anélkül, hogy megkevernénk.

Amikor a barack már kezd leragadni, hozzáöntjük a likőrt, és felkapargatjuk a serpenyő aljáról, majd az egészet 4 percre betesszük a sütőbe. A barackot melegen, a mascarponéval körítve tálaljuk.