Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval recept

Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
802

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süteményt helyettesítő finomság. A forrón édes gyümölcs finoman harmonizál a jéghideg, savanykás nyalánksággal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nektarin
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 0.5 dl édes vörösbor
  • 4 adag málnaparfé
  • 1 csipet levendulavirág
  • friss ostyalap

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt nektarint 8-8 cikkre vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gyümölcsgerezdeket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, majd rászórjuk a barnacukrot és többször megforgatva pár perc alatt karamellizáljuk a nektarint.

Hozzáadjuk a vörösbort, rövid idő alatt sűrűre forraljuk. Tálaláskor a nektarin cikkek mellé ropogós ostyákat helyezünk a tányérra, és a parféra szórjuk a levendulaszirmokat. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta

A megmosott és szárazra törölt nektarint 8-8 cikkre vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gyümölcsgerezdeket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, majd rászórjuk a barnacukrot és többször megforgatva pár perc alatt karamellizáljuk a nektarint. Hozzáadjuk a vörösbort, rövid idő alatt sűrűre forraljuk. Tálaláskor a nektarin cikkek mellé ropogós ostyákat helyezünk a tányérra, és a parféra szórjuk a levendulaszirmokat. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval recepthez kapcsolódó receptek

Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval

Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval

Süteményt helyettesítő finomság. A forrón édes gyümölcs finoman harmonizál a jéghideg, savanykás nyalánksággal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés