Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval

Karamellizalt nektarin levendulás málnaparféval

Süteményt helyettesítő finomság. A forrón édes gyümölcs finoman harmonizál a jéghideg, savanykás nyalánksággal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nektarin
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 0.5 dl édes vörösbor
  • 4 adag málnaparfé
  • 1 csipet levendulavirág
  • friss ostyalap
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt nektarint 8-8 cikkre vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gyümölcsgerezdeket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, majd rászórjuk a barnacukrot és többször megforgatva pár perc alatt karamellizáljuk a nektarint.

Hozzáadjuk a vörösbort, rövid idő alatt sűrűre forraljuk. Tálaláskor a nektarin cikkek mellé ropogós ostyákat helyezünk a tányérra, és a parféra szórjuk a levendulaszirmokat. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta