Karamellkrém recept

Karamellkrém
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2047

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karamell felnőttek és gyerekek körében egyaránt népszerű. A karamellt magunk is elkészíthetjük, de nagyon ügyeljünk a megfelelő időzítésre.

6 személyre

  • 3 evőkanál víz
  • 0.5 l tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 késhegynyi bourbon vanília
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 0.5 l sárgabarack vagy gyümölcsszirup ízlés szerint
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Forrósítsuk fel a vizet és a tejet két külön lábasban. Tegyük a cukrot egy serpenyőbe, forrósítsuk fel, és kavarjuk, amíg megolvad és megbarnul.

Öntsük a vizet a cukorhoz, és forraljuk fel. Amikor a folyadék barnulni kezd, öntsük azonnal a tejhez. Ezután adjuk hozzá a vaníliát, a tojást, a tejszínt és a kukoricakeményítőt. Erőteljes keverés közben forraljuk fel,és főzzük sima krémmé.

Vegyük le a tűzhelyről. Töltsük tálba vagy kis pudingformákba. Amikor kihűlt, borítsuk desszertes tányérokra, és öntsünk rá sárgabarack- vagy gyümölcsszirupot.

Más változat: Készítsünk karamellt 10 dkg cukorból és 0,5 dl vízből a fentiek szerint. Öntsük kis pudingformákba. Forrósítsunk fel0,5 l tejet egy késhegynyi bourbon vaníliával. Keverjünk ki 3 egész tojást és 3 tojássárgáját 5 dkg cukorral, keverésközben adjuk a tejhez, majd öntsük kis formákba. Állítsuk a sütőbe, egy vízzel teli tepsibe. Főzzük 200 °C- on kb. 35 percig, majd hagyjuk kihűlni, és borítsuk ki a formából.


Karamellkrém

Karamellkrém

A karamell felnőttek és gyerekek körében egyaránt népszerű. A karamellt magunk is elkészíthetjük, de nagyon ügyeljünk a megfelelő időzítésre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés