Karfiolkrémleves kakukkfüves krutonnal recept

Karfiolkrémleves kakukkfüves krutonnal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
679

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 7.5 dl tej
  • 1 db közepes karfiol
  • 1.6 dl tejszín
  • 5.5 dkg vaj
  • só, bors
  • 7.5 dkg kovászos kenyér (héj nélkül)
  • 0.5 kiskanál friss kakukkfű

Elkészítés

A karfiolt feldaraboljuk, a tejben puhára főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a vaj felét, és botmixerrel pürésítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk.

A kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük, a maradék vajon barnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáforgatjuk a kakukkfüvet. Tálaláskor a leves tetejére halmozzuk.


Karfiolkrémleves kakukkfüves krutonnal recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolkrémleves kakukkfüves krutonnal

Karfiolkrémleves kakukkfüves krutonnal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés