Karfiolkrémleves tésztabetéttel recept

Karfiolkrémleves tésztabetéttel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy finom és tápláló karfiolkrémleves recept, kiváló a téli napokra. 

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db nagyobb karfiolvirág rózsáira szedve
  • 2 db burgonya apró kockára vágva
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 300 ml főzőtejszín
  • 1 db tojássárgája

Hozzávalók a leves betéthez:

  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 8 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • szilikonos sütőpapír a sütéshez

Elkészítés

A leves elkészítése: Egy kis olajon a vöröshagymát megfuttatjuk, ízlés szerint fűszerezzük: só, fehér bors, ételízesítő. Hozzárakjuk a karfiolt, és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és puhára főzzük. Ha puha a karfiol, és a burgonya levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, hozzáadunk 300 ml. főzőtejszínt és a petrezselyemzöldet.

Visszatesszük a levest a gázra, felforraljuk. Ismét levesszük a gázról ,és 1 db tojássárgáját habverővel belekeverünk a levesbe ,kb 5 percre vissza tesszük a levest főni, de közben kevergetjük, 5 perc után kész a leves.

A levesbetét elkészítése: A vajat egy egész tojással + két tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalókat kivéve a tojásfehérjét! A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzá keverjük a vajas keverékhez, és sütőpapírra vékonyan elkenjük a masszát, 5-10 perc alatt megsütjük előmelegített sütőbe 160 fokon. Ha megsült megvárjuk míg kihűl, és kis kockákra vágjuk fel. Fóliával letakarva hűtőben tároljuk.


Karfiolkrémleves tésztabetéttel recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolkrémleves tésztabetéttel

Karfiolkrémleves tésztabetéttel

Egy finom és tápláló karfiolkrémleves recept, kiváló a téli napokra. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés