Karfiolleves vajas galuskával recept

Karfiolleves vajas galuskával
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptműves

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1974

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű. Praktikák: - a tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor, így nem rántja össze a leves a hideg tejfölt - ha a tejföl és a liszt összekeverésekor kevés vízzel is összekeverjük, akkor csomómentes lesz, amikor felhasználjuk - főzés során, vagy tálaláskor lehet bele tenni csípős paprikát - a képen látható leves és galuska teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A leveshez:

  • 1 kg karfiol, tisztítva kb. 70 dkg
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika (jó minőségű)
  • 2 teáskanál ételízesítő (sómentes)
  • 15 dkg tejföl
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • só, bors

Galuskához:

  • 1 db egész tojás (szabadtartású)
  • 2 dkg olvadt vaj
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • csipet só (természetes, nem finomított)

Elkészítés

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg). Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.

Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz). Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel). Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát. Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest ás fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.


Karfiolleves vajas galuskával recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolleves vajas galuskával

Karfiolleves vajas galuskával

Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű. Praktikák: - a tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés