Karfiolos-sajtmártásos spagetti recept

Karfiolos-sajtmártásos spagetti
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2677

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretjük a karfiolt és a tésztát is, így ebben az ételben összepárosítottam a kettőt és mondhatom nagyon finom volt.

2 személyre

  • 1 db kisebb karfiol
  • 15 dkg spagetti tészta (v. makaróni)
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt (púpozott)
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg sajt (pl. edami,cheddar...)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt mustármag
  • 1 teáskanál ételízesítő

Elkészítés

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bő vízben főzzük a spagettivel együtt puhára.(mire a tészta megfől, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főljön szét, és még roppanós maradjon)

Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és az őrölt mustármagot, (én mozsárban törtem össze a mustármagot) majd pár perc alatt pirítsuk meg.

Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítővel. Végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.

Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénaitálba, vagy egy kisebb tepsibe.

Ezután a maradék sajtot reszeljük rá a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.


Karfiolos-sajtmártásos spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolos-sajtmártásos spagetti

Karfiolos-sajtmártásos spagetti

Szeretjük a karfiolt és a tésztát is, így ebben az ételben összepárosítottam a kettőt és mondhatom nagyon finom volt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés