Karfiolos pitetorta recept

Karfiolos pitetorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
779

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon laktató egytálétel és egészséges.

4 személyre

  • 20 dkg karfiolrózsa (mirelit)
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só
  • fehér bors
  • 2 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • aprított szerecsendió

A tésztához:

  • 20 cm-es forma
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • kevés só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre. A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük. A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket.

A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát, villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük. visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.


Karfiolos pitetorta recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolos pitetorta

Karfiolos pitetorta

Nagyon laktató egytálétel és egészséges.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés