Karfiolsteak karfiolpürével recept

Karfiolsteak karfiolpürével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1191

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindent a szemnek is - látványosan finom!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dkg karfiol
  • 3.5 dl víz
  • 2.5 dl tej
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 120 °C-ra. A karfiol közepéből két, kb. 3 cm vastag szeletet vágunk, a többi részét pedig felaprítjuk.

A vizet és a tejet összeöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felvágott karfiolt, és közepes lángon puhára főzzük. A főzőléből félreteszünk 2,5 dl-t, a karfiolt pedig egy hőálló edényben a sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, míg kissé ki nem szárad. Ezután a félretett főzőlével összeturmixoljuk és félretesszük. A sütőt feljebb vesszük 175 °C-ra.

Közepes lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat. A karfiolszeleteket is bekenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 2 perc). Ezután serpenyőstül a sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt puhára sütjük. A pürét felmelegítjük, két tányérba merjük, és a karfiolsteakkel tálaljuk.


Karfiolsteak karfiolpürével recepthez kapcsolódó receptek

Karfiolsteak karfiolpürével

Karfiolsteak karfiolpürével

Mindent a szemnek is - látványosan finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés