Karintiai batyu recept

Karintiai batyu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1551

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pepecs, nem pepecs - nagyon jó!

4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 8 evőkanál víz vagy tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kiskanál só
  • 50 dkg túró vagy gomolyasajt
  • 5 dkg vöröshagyma vagy póré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál frissen aprított menta
  • 1 kiskanál frissen aprított turbolya
  • csipetnyi majoránna
  • vaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy éjszakán át (de legalább néhány órán keresztül) pihenni hagyjuk.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót és a túrót.

A kockára vágott hagymát és a fokhagymát vajon kissé megfuttatjuk, majd a zöld fűszerekkel együtt a túrós burgonyához keverjük. A töltelékből kis golyókat formázunk.

A tésztából hengert formázunk, darabokra vágjuk, majd az egyes darabokat tenyérnyi méretűre nyújtjuk. A korongok közepére egy-egy töltelékgolyót helyezünk, majd félhold alakban összezárjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne maradjon bennük levegő, különben főzés közben kinyílhatnak!

A batyukat forrásban lévő sós vízben kifőzzük (kb. 10 perc), majd olvasztott vajjal meglocsoljuk. Káposztasaláta illik hozzá.


Karintiai batyu

Karintiai batyu

Pepecs, nem pepecs - nagyon jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés