Kávékrémes-diós sütemény recept

Kávékrémes-diós sütemény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3283

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a süti nem túl édes, a krémje légies, könnyű, amit a krémsajt tesz selymessé. Ízlés szerint szeletelhető, de egy közepes pogácsa szaggatóval kiszúrva még különlegesebb formát adhatunk neki.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2 kis doboz görög joghurt (2*12,5 dkg)
  • 0.5 dl tej

Krémhez:

  • 2 dl Hulala
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 kis csomag 3 az 1-ben kávé
  • 25 dkg mascarpone

Tetejére:

  • 3 dkg csokoládé

Elkészítés

Először a tésztát készítjük el. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel (vagy kibéleljük sütőpapírral).

A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a darált dióval és a sütőporral.

A megolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot.

Beleforgatjuk a diós lisztet és a tejjel lazítjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk. 180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet a hulalát a porcukorral és a kávéporral gépi habverővel keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is tovább verjük egy keveset. A kihűlt tésztára kenjük a krémet.

Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen. Tálalás előtt csokoládét reszelünk a tetejére.


Kávékrémes-diós sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Kávékrémes-diós sütemény

Kávékrémes-diós sütemény

Ez a süti nem túl édes, a krémje légies, könnyű, amit a krémsajt tesz selymessé. Ízlés szerint szeletelhető, de egy közepes pogácsa szaggatóval kiszúrva még különlegesebb formát adhatunk neki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés