Réteges élvezet isteni kávékrémes rétegekkel!
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojásfehérjéket a sóval és a cukorral kemény habbá verjük (a barna cukrot helyettesíthetjük kristálycukorral is). Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kávét, majd a vizet. Tovább keverjük, majd fokozatosan beleszórjuk a sütőporral és kakaóval kevert lisztet.
Ezután a masszát ketté vesszük és két egyforma lapot formázunk belőle. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és megsütjük benne a lapokat.
A krémhez a tojássárgát a kétféle cukorral, a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Kihűtjük, majd krémesre habosítjuk.
A már kihűlt lapok közül az egyiket tálcára tesszük. Rákenjük a krémet és befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük a rumos kávéval egy ecset segítségével (rumaromával is helyettesíthetjük. A tésztát egyben is hagyhatjuk, ekkor egyetlen vastag rétegben a sütemény alját alkotja.)
A hab elkészítéséhez a tojásfehérjét a cukorral gőz felett keményre verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Egy villával díszítő mintákat is kialakíthatunk a hab felületén, illetve instant kávéval, kapucsínóporral, esetleg kakaóporral, őrölt kávészemekkel díszíthetjük.