Kávés-kókuszos cupcake recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Most hétvégén sem maradtunk desszert nélkül. Egy nagyon finom, isteni cupcaket készítettem. Igazi főszereplő itt most a kávé és a kókusz volt. ;) Nem túl édes desszertről van szó. Hamar elkészül, egyszerű és elronthatatlan, ráadásul csinos is. Nálunk igazi befutó lett, mert a tálról hamar elkezdtek fogyni! :) De, ki szeretnék térni arra, hogy mi a különbség a muffin és cupcake között (hátha valaki nem tudja). Röviden annyi, hogy a cupcake úgy néz ki, mint egy mini tortácska ... aminek a tetején látványos, szemet gyönyörködtető díszítés az egyik legfontosabb cél.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 2 dl kávé (lefőzött)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag 2 in 1 instant kávé (14 g)
Elkészítés
Elkészítés: (nekem 12 db cupcake lett)
1. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet jól összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.
2. A muffin sütőformába belehelyezzük a muffin papírkosarakat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
4. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval jól kikeverjük.
5. A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és ennek segítségével díszítjük a megsült és a már kihűlt cupcake tetejét.