Kávés-kókuszos cupcake

Kávés-kókuszos cupcake

Most hétvégén sem maradtunk desszert nélkül. Egy nagyon finom, isteni cupcaket készítettem. Igazi főszereplő itt most a kávé és a kókusz volt. ;) Nem túl édes desszertről van szó. Hamar elkészül, egyszerű és elronthatatlan, ráadásul csinos is. Nálunk igazi befutó lett, mert a tálról hamar elkezdtek fogyni! :) De, ki szeretnék térni arra, hogy mi a különbség a muffin és cupcake között (hátha valaki nem tudja). Röviden annyi, hogy a cupcake úgy néz ki, mint egy mini tortácska ... aminek a tetején látványos, szemet gyönyörködtető díszítés az egyik legfontosabb cél.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 dl kávé (lefőzött)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag 2 in 1 instant kávé (14 g)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (nekem 12 db cupcake lett)

1. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet jól összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.

2. A muffin sütőformába belehelyezzük a muffin papírkosarakat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

4. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval jól kikeverjük.

5. A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és ennek segítségével díszítjük a megsült és a már kihűlt cupcake tetejét.