Kávés bonbon recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Szilikonos formával ennek a kávés bonbonnak sem bonyolult az elkészítése. Variáljuk a receptet, készítsünk bonbont többféle ízben!
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 10 dkg étcsoki
A töltelékhez
- 30 g vaj
- 50 g fehér csoki
- 5 kk tejszín
- 0.5 ek kávépor
Elkészítés
Melegítsük fel a tejszínt és adjuk hozzá a fele étcsokihoz. Ha teljesen elolvadt, egy pici kiskanállal csorgassunk csokit a bonbonformák mélyedéseibe és egyenletesen kenjük ki a forma oldalait és alját, majd kicsit ütögessük meg, és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
A kávés töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fehér csokit és a tejszínt, majd addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, amíg szép simára tudjuk keverni az egészet. (A fehér csoki nem úgy működik, mint az étcsoki, ettől nem kell megijedni). Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kávéport. Ezután félretesszük hűlni.
Ha a töltelék teljesen kihűlt, elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Ilyenkor vagy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, majd megint visszatesszük a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed, vagy ha úgy érezzük, hogy minden rendben ment, akkor megtöltjük a kávés töltelékkel. Nem kell csurig, csak kb 2/3-áig. (Én még ekkor is beraktam hűtőbe, de lehet, hogy nem muszáj.) A lényeg, hogy a végén lezárjuk csokival: ehhez olvasztott csokit csorgatunk rá.