Kávés bonbon recept

Kávés bonbon
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6567

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szilikonos formával ennek a kávés bonbonnak sem bonyolult az elkészítése. Variáljuk a receptet, készítsünk bonbont többféle ízben!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 10 dkg étcsoki

A töltelékhez

  • 30 g vaj
  • 50 g fehér csoki
  • 5 kk tejszín
  • 0.5 ek kávépor

Elkészítés

Melegítsük fel a tejszínt és adjuk hozzá a fele étcsokihoz. Ha teljesen elolvadt, egy pici kiskanállal csorgassunk csokit a bonbonformák mélyedéseibe és egyenletesen kenjük ki a forma oldalait és alját, majd kicsit ütögessük meg, és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

A kávés töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fehér csokit és a tejszínt, majd addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, amíg szép simára tudjuk keverni az egészet. (A fehér csoki nem úgy működik, mint az étcsoki, ettől nem kell megijedni). Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kávéport. Ezután félretesszük hűlni.

Ha a töltelék teljesen kihűlt, elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Ilyenkor vagy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, majd megint visszatesszük a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed, vagy ha úgy érezzük, hogy minden rendben ment, akkor megtöltjük a kávés töltelékkel. Nem kell csurig, csak kb 2/3-áig. (Én még ekkor is beraktam hűtőbe, de lehet, hogy nem muszáj.) A lényeg, hogy a végén lezárjuk csokival: ehhez olvasztott csokit csorgatunk rá.


Kávés bonbon recepthez kapcsolódó receptek

Kávés bonbon

Kávés bonbon

Szilikonos formával ennek a kávés bonbonnak sem bonyolult az elkészítése. Variáljuk a receptet, készítsünk bonbont többféle ízben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés