Kávés csokoládétorta recept

Kávés csokoládétorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2710

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon krémes, nagyon habos, és nagyon finom!

4 személyre

  • Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 20 dkg csokoládé (60%-os)
  • 6 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0.5 dl mandulalikőr

Elkészítés

A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. (legalább háromszorosára nőjön)

Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá az aromát, és a forró vizet, majd keverjük még pár percig.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros habhoz.

Ezután fakanállal, óvatosan forgassuk össze a tésztát, majd öntsük bele a kizsírozott, kilisztezett tortaformába.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt készre.(sütés közben a sütőajtót ne nyitogassuk, mert különben összeesik a piskóta)

Amikor a piskóta megsült, először pár percre csak résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, majd egészen, és így hagyjuk nyitott ajtónál még pár percig hűlni. Ezután vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki a tésztát egészen.

Egy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, majd adjuk hozzá az instant kávét, és 4 dl Hulalát.

Ezután tegyük a tálat vízgőz fölé, majd állandó kevergetés mellett, olvasszuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára. (ezalatt az idő alatt besűrűsödik a csokoládé, de ettől még feltudjuk majd verni!!!)

A hűtőből vegyük ki a tejszínes csokoládét, majd robotgéppel pár perc alatt verjük fel habosra. Ezután adjuk hozzá a darált mogyorót, és a porcukrot, majd fakanállal, óvatosan forgassuk össze.

A teljesen kihűlt piskótát éles késsel vágjuk kétfelé, majd az alsó lapot tegyük bele egy 24 cm-es tortaformába. (sütés után a piskóta kicsit összezsugorodik, így éppen betölti a 24 cm-es formát)

Ezután a formában lévő tésztát locsoljuk meg a likőrrel, majd kanalazzuk rá a mogyorós-csokoládékrémet. Egyenletesen simítsuk el a krémet, majd helyezzük rá a másik piskótalapot. Ezután tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (én másnapig a hűtőben hagytam)

Tálalás előtt verjük fel lágyabb habbá a maradék tejszínt, majd kanalazzuk a torta tetejére. Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.


Kávés csokoládétorta recepthez kapcsolódó receptek

Kávés csokoládétorta

Kávés csokoládétorta

Nagyon krémes, nagyon habos, és nagyon finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés