Kávés keksz

Kávés keksz

A házi keksz mindig jobb, mint a boltban kapható, ráadásul sokáig eláll.

8 személyre

  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg Rama
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 ek instant kávé kevés vizben feloldva
  • 5 dkg darált mogyoró
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A Ramat a cukorral és a tojásokkal kihabosítjuk, a lisztet, a kakaóport, a sót, a darált mogyorót és a sűtőport egy tálban elkeverjük, majd a Ramas masszába forgatjuk, végül a feloldott instant kávét is hozzákeverjük. A tésztából kis halmokat teszünk nyomózsákból vagy kiskanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságra egymástól, mert terülni fognak. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd a papíron hagyjuk kihűlni.