Kávés koktél recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Most inkább egyél egy kávét! - alkoholos, zselés és kávés finomság
- 25 dkg étcsokoládé
- 0.6 dl aszúbor
- 2 dl tejszín
- 1 rúd vanília
A kávézseléhez:
- 3 kiskanál zselatinpor
- 5 dl erős presszókávé
- 11 dkg cukor
Elkészítés
A zselatint elkeverjük 2 evőkanál meleg vízzel, és 5 percig állni hagyjuk.
A Krups kávéfőzők pillanatok alatt lefőzik nekünk a fél liter presszót. A kávét a cukorral közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 20 percig hűlni hagyjuk, majd 8 pohárba osztjuk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Az apróra vágott csokoládét az aszúval és a tejszín felével kis lángon addig melegítjük, míg a csokoládé meg nem olvad. Amikor kissé kihűlt, a kávézselére kanalazzuk.
A maradék tejszínt a kipergetett vaníliával lágy habbá verjük, majd a csokoládés réteg tetejére kanalazzuk és tálaljuk.