Kávés koszorú recept

Kávés koszorú
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
4867

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tejeskávés változatban is készíthetjük, ha a krémbe 4 dl tejet és 1 dl presszókávét keverünk. Ehhez a koszorút szétmorzsolt amaretti keksszel vonjuk be, a tetejére pedig amaretti kekszeket teszünk.

4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojásfehérje
  • 3 dkg búzadara
  • 40 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kiskanál neszkávé
  • 0.5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 7 dl tej
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 8 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál konyak
  • grillázs, kávészemek
  • vaj és zsemlemorzsa a sütőformához

Elkészítés

A citromot megmossuk és szárazra töröljük. Lereszeljük a héját, félbevágjuk, és az egyik felének kifacsarjuk a levét. 10 dkg vajat, 10 dkg cukrot és 4 tojássárgáját a citrom levével és reszelt héjával habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a búzadarát, továbbá beleteszünk 3 dkg étkezési keményítőt és 2 dl tejet. Az egészet jól összedolgozzuk.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. A koszorúformát kikenjük és meghintjük zsemlemorzsával. A 4 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát a formába töltjük, és 45 percig sütjük. Süteményes rácsra borítjuk, és egy egész éjszaka pihentetjük.

A krémhez felforralunk 5 dl tejet a neszkávéval és a 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 4 tojássárgáját és 4 dkg étkezési keményítőt, és állandó keverés mellett 1 percig főzzük, majd kihűtjük. 30 dkg vajat a porcukorral kikavarunk. A konyakkal együtt a krémbe keverjük.

A koszorút háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krém kb. kétharmadával. A maradék krémmel bevonjuk, és grillázzsal és kávészemekkel díszítjük.


Kávés koszorú recepthez kapcsolódó receptek

Kávés koszorú

Kávés koszorú

Tejeskávés változatban is készíthetjük, ha a krémbe 4 dl tejet és 1 dl presszókávét keverünk. Ehhez a koszorút szétmorzsolt amaretti keksszel vonjuk be, a tetejére…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kávés koszorú recepthez

bankiani - 2011. augusztus 08.
Nagyon finom, imádom, de sajnos nincs ilyen kuglofformám, ezért nem tudok sütni ilyet, hosszukás gyümölcskenyér forma is jó?