Kávés muffin mascarponéval recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Megsütöttük, megkoronáztuk!
A recept hozzávalói ( személyre)
A muffin hozzávalói:
- 1.5 dl presszókávé
- 2 evőkanál kapucsínópor
- 25 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 2 dl teljes tej
- 1 csipet só
A krém hozzávalói:
- 30 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
- 0.5 db citrom frissen facsart leve
Elkészítés
A vajat megmelegítjük vagy megolvasztjuk, és elkeverjük a tojással, a cukorral és a kávéval. A sót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, beleöntjük a tejet és a vajas-tojásos keveréket, majd jól összedolgozzuk.
A masszát muffinsütő formába adagoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 175 fokon készre sütjük (nagyjából 20 perc kell hozzá). Miután a muffinok kihűltek, kivágjuk a tetejüket úgy, hogy az alsó részükben mélyedés keletkezzen.
A krémhez először verjük habbá a tejszínt, majd keverjük össze a sajtot a cukorral és a citromlével. Végül óvatosan forgassuk össze a tejszínhabot a krémmel. Ezután a krémet töltsük bele a kivágott muffinokba, és helyezzük rájuk vagy melléjük a korábban levágott tetejeiket.