Kávés muffin mascarponéval

Kávés muffin mascarponéval

Megsütöttük, megkoronáztuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A muffin hozzávalói:

  • 1.5 dl presszókávé
  • 2 evőkanál kapucsínópor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl teljes tej
  • 1 csipet só

A krém hozzávalói:

  • 30 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 0.5 db citrom frissen facsart leve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat megmelegítjük vagy megolvasztjuk, és elkeverjük a tojással, a cukorral és a kávéval. A sót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, beleöntjük a tejet és a vajas-tojásos keveréket, majd jól összedolgozzuk.

A masszát muffinsütő formába adagoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 175 fokon készre sütjük (nagyjából 20 perc kell hozzá). Miután a muffinok kihűltek, kivágjuk a tetejüket úgy, hogy az alsó részükben mélyedés keletkezzen.

A krémhez először verjük habbá a tejszínt, majd keverjük össze a sajtot a cukorral és a citromlével. Végül óvatosan forgassuk össze a tejszínhabot a krémmel. Ezután a krémet töltsük bele a kivágott muffinokba, és helyezzük rájuk vagy melléjük a korábban levágott tetejeiket.