Krémes és lágy finomság!
Ha egész keksszel dolgozunk, aprítóban ledaráljuk, majd összedolgozzuk a megmelegített/megolvasztott vajjal és a kávéval. Ezután egy 25 cm-es tortaforma aljára terítjük (tehetünk alá sütőpapírt). Amíg a krém elkészül, betesszük a hűtőbe.
A krém hozzávalóit az utolsó kettő kivételével habverővel jól összekeverjük. (A vaníliarudat helyettesíthetjük vaníliás vagy vanilincukorral, esetleg vaníliaaromával, a nádcukor helyett kristálycukrot is használhatunk. A kávét helyettesíthetjük kávéporral, de koffeinmentes kávét is tehetünk bele.) Ha a krém kész, a kekszalapra töltjük, és 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe.
A tortabevonót (vagy magas kakakótartalmú étcsokoládét) a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk (használhatunk étolajat is). A folyós mázzal bevonjuk a torta tetejét (készíthetünk olyan bevonatot is, ami nem egybefüggő, hanem valamilyen mintát jelenít meg). Miután megdermedt, ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsdarabokkal, pörkölt kávészemekkel, tejszínhabbal is.