Kecskeméti baracklepény recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nem lepődtünk meg - kecskeméti barackból varázsolnak!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 db tojás
- 12.5 dkg cukor
- 12.5 dkg liszt
- 15 dkg sárgabaracklekvár
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 dl tejszín
- 12 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 30 dkg sárgabarackkompót
- 1 dl barackpálinka
- 5 db tojássárgája
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőedénybe öntjük, és aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
A krémhez a tejet és a tejszínt a cukorral folyamatosan
kevergetve forráspontig hevítjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és félretesszük.
A félbevágott barackokat 0,5 dl barackpálinkával a kompótlében egy percig forraljuk, majd félretesszük hűlni.
A tojássárgáját összekeverjük a maradék barackpálinkával,
hozzáadjuk a tejszínes keverékhez, és az egészet vízgőz felett, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A már kihűlt krémet a tészta tetejére kenjük, elrendezzük
rajta a barackkompótot, és néhány órára a hűtőbe tesszük.